Olet täällä
Etusivu > Joustoluotto

Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava lainaratkaisu pienempiin kulueriin. Joustoluotto on useimmiten 2000€ luottoraja, josta voit tehdä nostoja pankkitilille 24/7. Pikavippivertailu.fi vertaili netin parhaat joustoluotot ja voit valita itsellesi sopivan lainapalvelun alapuolella näkyvästä taulukosta.

(Listaus päivitetty 23.07.2018) 

Edullisin 1500€ joustoluotto

LainapalveluNostosummaTakaisinmaksettava summaHae luottoa
1500€1894€ Hae lainaa
1500€1894€ Hae lainaa

1500€1894€ Hae lainaa

1500€1894€ Hae lainaa

Miten joustoluotto oikein toimii?

Joustoluotto on luottotili, joka on käytettävissäsi 24/7. Käytännössä joustoluotto toimii hieman samaan tapaan kuin luottokortti, mutta ilman fyysisiä kortteja tai vuosimaksuja.

Joustoluoton ja perinteisen kulutusluoton ero tulee siinä, että joustoluotolta voit tehdä aina tarvittaessa lisänostoja. Koko lainasummaa ei tarvitse siis nostaa heti, vaan käyttöluottoa voi nostaa käyttöön luottorajan puitteissa. Kyseessä on siis niin kutsuttu jatkuva luotto.

Alla oleva Vippi.fi joustoluotto-video havainnollistaa tililuoton toimintaperiaatteen.

Joustoluotto tai kansan kielellä käyttöluotto sopii parhaiten niille, jotka haluavat varautua yllättäviin menoihin kuukauden aikana. Käyttöluotto toimiiki parhaiten juuri varakassana ennen palkkapäivää, josta voit tehdä aina lisänostoja silloin kuin arkeen tai juhlaan ilmaantuu ylimääräisiä menoja.

Mikä on joustoluoton korko ja maksuaika?

Joustoluoton korko määräytyy useimmiten lainapalvelun korkotason sekä  asiakkaan antamien tietojen ja luottotappioriskiarvion mukaan. Joustoluottojen vertailu kannattaa siis suorittaa aina sivuillamme ennen lainahakemuksen täyttämistä, sillä eri palveluiden korkotasoissa on suuria eroja. Edullisin joustoluotto löytyy vain ja ainoastaan vertailemalla.

Käyttöluoton maksuaika on tuotteen nimen mukaisesti joustava. Tarkkaa takaisinmaksuaikaa on vaikea määrittää, sillä se riippuu luottotililtä tehtyjen rahanostojen mukaan.

Pikalainat muuttuivat joustoluotoiksi lakimuutoksen jälkeen

Suureen suosioon aikoinaan noussut nopea pikavippi tunnetaan nykyisin paremmin joustoluottona. Pienlainat jäivät historiaan vuoden 2013 lakimuutoksen pyörteissä, kun alle 2000€ lainoille asetettiin korkokatto.

Lakimuutoksen yhteydessä puututtiin myös kuluttajaluottojen markkinointiin sekä niitä koskeviin ehtoihin. Asiakkaalle tulee tänä päivänä esittää kaikki luottoon liittyvät kulut selkeästi jo ennen lainapäätöksen tekemistä.

Nykyään myönnettävät lainasummat ovat suuremmat, kuin pienlainojen kulta-aikoina, mutta omalta käyttöluotolta voi tehdä myös pienempiä nostoja pankkitilille. Yleensä nostosumma pitää määrittää 50€ tarkkuudella, joten halutessaan 2000€ joustoluotolta voi nostaa käyttöönsä vaikka vain pienen 100€ vipin.

Joustolaina heti tilille 24 tuntia vuorokaudessa.

Lakimuutoksista huolimatta joustoluotto on edelleen vakuudeton luotto, jonka saat tilille vuorokauden ajasta riippumatta. Vuoden 2010 lakimuutoksella säädettiin, että kello 23 – 07 välillä myönnettyä lainaa ei saa käyttöön ennen aamuseitsemää. Lakimuutos ei kuitenkaan koske luottotililtä tehtäviä nostoja, joten joustolaina on käytössäsi 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä.

Joustoluotto kokemuksia

Netistä on helppo löytää paljon erilaisia joustoluotto kokemuksia. Kokemukset vaihtelevat pitkälti sen mukaan, kuinka vastuullisesti kuluttaja on lainaa hakenut. Parhaimmillaan joustava käyttölaina on oiva apulainen arkielämän kuluerissä.

On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka valtaosa netin lainapalveluista toimii tänä päivänä vastuullisesti ja hyvän luotonantotavan mukaisesti, niin mukaan mahtuu aina mätiä omenia. Tämä on syy, miksi Pikavippivertailu testaa kaikki netin lainapalvelut, jotta sinun ei tarvitsisi ottaa turhia riskejä raha-asioiden kanssa.

 

Top